Dutch Boys

De Dutch Boys zijn weer terug in de originele bezetting! Wie kent ze niet? De hits van weleer: “Boer Harms”, “Heb ie mien zwien ook zien”, Amerika en Olde Pekela”, “Ik zal nooit meer dronken zijn” en “Geert mien Belgisch peerd”.

Beschrijving Dutch Boys

Aanvankelijk ging de band door het leven als The Thunderballs, maar in 1972 veranderden ze hun naam in The Dutch Boys. Hun muziek bestond voornamelijk uit vrolijke, komische nummers, meestal gezongen in het Drents dialect. In de beginjaren traden Jans Hoogeveen, Henk de Roo en Cor Maatje vooral op in Zuid-Oost Drenthe, in etablissementen waar ze zelf niet naar binnen mochten vanwege de minimumleeftijd van 18 jaar.

In 1980 brak de groep landelijk door met het nummer “Eppo”, wat resulteerde in een optreden in het TROS-programma “Op volle toeren”. Hun single “Boer Harms” werd een hit en bereikte in 1982 de negende plaats in de Nationale Hitparade en de tiende plaats in de Top 40. Het succes reikte ook tot België, en na “Boer Harms” besloten The Dutch Boys om fulltime muzikanten te worden. In 1983 traden ze op in Nederland, België, Duitsland en op het Spaanse eiland Mallorca.

In 1988 verliet Henk de Roo de band en werd vervangen door Douwe Buiter. In 1994 nam Cor Maatje afscheid en werd opgevolgd door Henk van der Glas. Na 25 jaar besloten The Dutch Boys om hun optredens te verminderen, en ze verkochten hun apparatuur en vrachtwagen. Jans Hoogeveen stopte als professioneel muzikant. Toch stonden ze in oktober 2007 weer op het podium in Hellendoorn en traden ze regelmatig op tijdens het carnaval van 2008. In de zomer van 2008 waren ze opnieuw te zien in Hellendoorn tijdens het “Helders Fees”.

Dutch Boys boeken bij Bemo Entertainment

Vanaf 2019 treedt The Dutch Boys weer op in de originele bezetting en hebben ze onder andere opgetreden op Het Mega Piratenfestijn en de Tukker FM Donders Dikke Tent Party. Begin 2020 werd het deuntje van “Boer Harms” populair op TikTok, nadat het werd gebruikt door het Nederlandse damesvoetbalteam en in dansjes met Donald Trump. In september 2022 brachten ze hun nieuwe single “Ik Zeg Tjeu” uit.

In april 2023 stonden The Dutch Boys opnieuw op het podium tijdens het Megafeest van De Vrije Piraten in FeanWalden (Friesland), waar John Haze op accordeon de geblesseerde Cor Maatje tijdelijk verving.

Beeld & Geluid

Boekinginformatie

Prijs (vanaf)

4950

Tijdsduur

30 minuten

Bezetting

3 personen

Geluid

Monitor set

Heb je vragen voor ons?

Wij staan klaar voor jouw vragen, bel of mail ons. Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 18:00 uur

Offerte Dutch Boys aanvragen

Gegevens optreden

Bemo Entertaiment | Uw Feest, Onze Zorg!

Hoe werkt het?

1. Maak je keuze

Ruim aanbod artiesten/bands en DJ’s

2. Check beschikbaarheid

Wij kijken of jouw artiest op jouw datum beschikbaar is

3. Bekijk offerte

Je ontvangt van ons een overeenkomst van de gemaakte afspraken

Offerte aanvragen bij Bemo Entertainment

Wil je een vrijblijvende (gratis) offerte van BEMO ontvangen, beschikbaarheid opvragen, een vrijblijvende optie in de agenda van BEMO en plaatsen of BEMO gelijk boeken?

Neem contact op met BEMO Entertainment

Wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

Wij helpen je graag verder!

Bij BEMO boek je direct, snel en voor de laagste prijs!

Bel of stuur ons een e-mail: