George Baker

De muziek van George Baker spreekt onverminderd tot de verbeelding: zo worden zijn hits gebruikt in populaire films of commercials of nemen andere artiesten een nummer als cover op. Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een nummer één-hit in onder andere Engeland met ‘Little Green Bag’: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. En ‘Una Paloma Blanca’ werd in 2008 gebruikt in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’. De single haalde hierdoor wederom meerdere hitlijsten.

Beschrijving George Baker

In 1967 solliciteerde hij als zanger bij de Zaanse band Soul Invention en werd aangenomen. Een jaar later werd de naam van de band gewijzigd in George Baker Selection. Als liedjesschrijver heeft hij ruim zeshonderd liedjes geschreven en werden er ongeveer 25 miljoen platen verkocht. George Baker Selection scoorde onder andere hits met Little Green Bag (1969) en Paloma Blanca (1975), die te horen is in de Europese versie van de film The Executioner’s Song.

Hans Bouwens, zoals zijn echte naam luidt, schreef ook singles voor de Volendamse band BZN, waaronder Sweet Silver Anny, Rolling Around the Band en Love Me Like a Lion. In 1999 werd Little Green Bag opnieuw uitgebracht voor de soundtrack van de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. In 2017, 2018 en 2019 nam hij aangepaste versies op van Little Green Bag voor de commercials van supermarktketen Lidl. In 2019 was hij gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA. In oktober 2021 kondigde Baker een theatertournee aan genaamd George Baker – 50 jaar Live.

Beeld & Geluid

Boekinginformatie

Prijs (vanaf)

4500

Tijdsduur

30 minuten

Bezetting

1 persoon

Geluid

700 personen - Gage live met band Tilt 9250

Heb je vragen voor ons?

Wij staan klaar voor jouw vragen, bel of mail ons. Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 18:00 uur

Offerte George Baker aanvragen

Gegevens optreden

Bemo Entertaiment | Uw Feest, Onze Zorg!

Hoe werkt het?

1. Maak je keuze

Ruim aanbod artiesten/bands en DJ’s

2. Check beschikbaarheid

Wij kijken of jouw artiest op jouw datum beschikbaar is

3. Bekijk offerte

Je ontvangt van ons een overeenkomst van de gemaakte afspraken

Offerte aanvragen bij Bemo Entertainment

Wil je een vrijblijvende (gratis) offerte van BEMO ontvangen, beschikbaarheid opvragen, een vrijblijvende optie in de agenda van BEMO en plaatsen of BEMO gelijk boeken?

Neem contact op met BEMO Entertainment

Wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

Wij helpen je graag verder!

Bij BEMO boek je direct, snel en voor de laagste prijs!

Bel of stuur ons een e-mail: