Henk Wijngaard

Henk Wijngaard werd geboren als zoon van een Franse moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Op zijn 14e kreeg hij van zijn moeder een gitaar en begon hij in verschillende bandjes te spelen. Op een dag vroeg de bijrijder van zijn vrachtwagen waarom hij geen Nederlandstalige liedjes schreef voor vrachtwagenchauffeurs. Na enkele talentenjachten werd hij ontdekt door platenmaatschappij Telstar, die zijn nummer "M'n cabine" uitbracht.

Beschrijving Henk Wijngaard

Hij stelde voor een hele LP met chauffeursliedjes op te nemen, wat eerst sceptisch werd ontvangen, maar uiteindelijk enorm succesvol bleek. Het eerste nummer, “Met de vlam in de pijp”, werd meteen een hit en er volgden talloze andere hits, zoals “Ik heb mijn wagen volgeladen”, “Nachtrijders”, “Kilometervreters”, “Asfaltrocker”, en “Als chauffeur ben ik geboren”. Tussen 1977 en 1990 stond hij 20 keer in de top 40, en 20 keer nummer 1 in de Nederlandstalige top 10, met 4 Gouden Albums en 3 Gouden Cassettes als resultaat.

Na zijn enorme successen nam Henk een pauze om zich te concentreren op zijn gezin en zijn oude beroep van trucker weer op te pakken. Na twee jaar begon het toch weer te kriebelen en keerde hij terug met een comeback hit, “Een sneeuwwitte bruidsjurk”, gevolgd door vele andere hits zoals “Hé Suzie (de bui is over)”, “Kijk uit, hier ben ik”, en “Ik moet nog jaren mee”. In 1996 werd hij uitgeroepen tot de grootste vakman in Nederlandstalige feestmuziek door het blad Misset Horeca.

In 2014 bracht Henk zijn nieuwe album “Altijd Onderweg” uit, wat binnengekomen is op plaats vier in de Album Top 100. Het album bevat het nummer ‘Ga, Gaaah’, wat ook als single werd uitgebracht. In 2016 vierde hij zijn 40-jarig jubileum als artiest met een nieuw album, opgenomen in de Telstar studio’s. Henk Wijngaard is nog steeds een populaire artiest en treedt graag op voor jong en oud publiek. Zijn meest recente album, “Tranen op het stuur”, is zijn meest persoonlijke album tot nu toe, geproduceerd door Dick van Altena en Hans Vrolijks met supervisie van Adri-Jan Hoes. Henk heeft besloten nog niet met pensioen te gaan en geniet er nog steeds van om voor jongere generaties op te treden.

Beeld & Geluid

Boekinginformatie

Prijs (vanaf)

4650

Tijdsduur

1 x 30 minuten

Bezetting

1 persoon

Geluid

Monitorset

Heb je vragen voor ons?

Wij staan klaar voor jouw vragen, bel of mail ons. Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 18:00 uur

Offerte Henk Wijngaard aanvragen

Gegevens optreden

Bemo Entertaiment | Uw Feest, Onze Zorg!

Hoe werkt het?

1. Maak je keuze

Ruim aanbod artiesten/bands en DJ’s

2. Check beschikbaarheid

Wij kijken of jouw artiest op jouw datum beschikbaar is

3. Bekijk offerte

Je ontvangt van ons een overeenkomst van de gemaakte afspraken

Offerte aanvragen bij Bemo Entertainment

Wil je een vrijblijvende (gratis) offerte van BEMO ontvangen, beschikbaarheid opvragen, een vrijblijvende optie in de agenda van BEMO en plaatsen of BEMO gelijk boeken?

Neem contact op met BEMO Entertainment

Wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

Wij helpen je graag verder!

Bij BEMO boek je direct, snel en voor de laagste prijs!

Bel of stuur ons een e-mail: